U POSETI CARSKOJ BARI

Specijalni rezervat prirode „Carska bara“ je dostupan posetiocima svakoga dana od 9-18 časova. Ulazak u rezervat se naplaćuje 100 dinara za odrasle i 50 dinara za decu od 8-18 godina. U centru za posetioce postoji novo dečije igralište, novi mobilijari, klupe, dovoljan broj kanti za smeće, tehnička voda, toalet.

Organizovanih pešačkih tura nema ali se posetioci mogu sami prošetati stazom zdravlja u dužini oko 4.800 metara gde ih na kraju čeka novi vidikovac sa kojeg se može videti okno Carske bare koje se nalazi u 1.stepenu zaštite. Na stazi zdravlja se nalaze klupe i odmorišta na kojima se posetioci mogu odmoriti i nastaviti dalje svoj put.

Posetioci se mogu voziti brodićem a imamo ih na raspolaganju dva. Plovidba je duga 5 kilometara i traje oko sat vremena a krajnja destinacija je novi vidikovac. Na toj lokaciji se posetioci zadrže do 20 minuta za odmor, fotografisanje, itd a onda se kreće istim putem nazad. Brodić se ne pokreće za manje od 6 posetioca po navedenim cenama. Međutim postoji mogućnost zakupa brodića za manje od 6 posetilaca i tada je cena aranžmana 4.000 dinara.

Kontakt telefoni za zakazivanja su:

064 6491526 Zoran Medić, šef Čuvarske službe

064 8116297 Jasna Jovanov, stručni saradnik, diplomirani biolog – master

Poštovani posetioci Specijalnog rezervata prirode “Carska bara”, pozivamo Vas da posetite “Carsku baru” i uživate u aktivnostima:

1. Vožnja brodićem:

2. Posmatranje Carske bare sa novog vidikovca

3. Novo dečije igralište

4. Novi mobilijari

5. Nova saobraćajna signalizacija