VIZITORSKI CENTAR NA TISI

Vizitorski centar ustanove „Rezervati prirode“ se nalazi u blizini izletišta Tisa, u zaštitnoj zoni SRP „Ritovi donjeg Potisja“. Vizitorski centar je samostojeća stambena zgrada koju je Grad Zrenjanin dodelio na korišćenje ustanovi „Rezervati prirode“ Zrenjanin. Sastoji se od dve etaže, u prvoj etaži se nalazi Čuvarska služba a u drugom delu se nalazi sam Vizitorski centar. Objekat je u potpunosti renoviran, opremljen video nadzorom i senzorima na pokret, sa uvedenom vodom, strujom, grejanjem, kanalizacijom i WiFi konekcijom. 

U samom objektu se nalaze preparati životinja koje imaju stanište u SRP „Ritovi donjeg Potisja“.

Obzirom da delom ribarskog područja „Banat“, rekom Tisom od 65 km do ušća u Dunav upravlja naša ustanova, ovde se nalazi Informativni centar za sve korisnike naših usluga u oblasti ribarstva.

Takođe, ovde se može dobiti različiti propagandni materijal, kupiti karta za boravak u rezervatu i po koji suvenir, kupiti ribolovna dozvola, dogovoriti pešačka ili biciklistička tura.

Ovde ponekad, za svoje potrebe, vreme provode različiti istraživački timovi i udruženja studenata biologije Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu koji se bave proučavanjem prirode ovog zaštićenog područja.

Objekat je pogodan za održavanje edukativnih radionica i prezentacija za učenike, mlade istraživače, članove nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prirode, državne organe i druge zainteresovane grupe.